Tonnerre de Zeus in Parc Astérix krijgt grote metarmorfose in 2022

Het Franse pretpark Parc Astérix zal de bekende houten achtbaan Tonnerre de Zeus vernieuwen. Het houten gevaarte zal een grondige renovatie krijgen door de Amerikaanse firma The Gravity Group. De achtbaan zal heel wat veranderen, met onder andere nieuwe treinen en vernieuwde baanelementen. Daarnaast zullen de nieuwe treinen ook door een tunnel met special effects razen. De achtbaan zal na de vernieuwing door het leven gaan als Tonnerre 2 Zeus.

 

Parc Astérix heeft onlangs bekendgemaakt dat hun bekende houten achtbaan grondig aangepakt zal worden. Het huidige baanverloop zal worden aangepast met allerlei nieuwe elementen, waaronder enkele scherpe bochten en heuvels die ervoor zullen zorgen dat je 14 keer tijdens de rit gewichtloos wordt. Verder komen er ook enkele gekantelde bochten, waarvan er eentje 90° gekanteld zal zijn, uniek in Europa. Tijdens de rit zal je ook door een tunnel met speciale effecten razen en de achtbaan zal ook nieuwe treinen hebben. De laatste gondel van de nieuwe treinen zal telkens omgedraaid staan, zodat inzittenden de achtbaan ook achterwaarts kunnen beleven.

 

De achtbaan zal ook van naam veranderen. Tonnerre de Zeus zal vanaf 2022 door het leven gaan als Tonnerre 2 Zeus. De aanpassing zal gebeuren door het Amerikaanse bedrijf The Gravity Group. Dit bedrijf heeft eerder al de houten achtbaan Timber in het Franse zusterpark Walibi Rhône-Alpes gebouwd die opende in 2016. De renovatie van Tonnerre de Zeus stond gepland voor dit jaar, maar door de coronacrisis werd dit project een jaar uitgesteld. In 2023 volgt er nog een nieuwe investering, namelijk een lanceerachtbaan van Intamin Amusement Rides.

 

Bron: European Coaster Club

Foto: Parc Asterix