Kermisuitbaters moeten dit jaar geen standgeld betalen in Oudsbergen

Omdat vorig jaar alle kermissen in de stad Oudsbergen niet konden doorgaan, wil de stad nu de hard getroffen kermisuitbaters een hart onder de riem steken. Hierdoor zullen ze een jaar lang geen standgeld moeten betalen.

 

In 2020 konden er omwille van corona lange tijd geen kermissen plaatsvinden in België. De kermisuitbaters werden hierdoor natuurlijk erg hard getroffen en hadden dan ook een ontzettend moeilijk jaar. Om de federatie nu een duwtje in de rug te geven heeft de stad Oudsbergen zich van haar goede kant laten zien.

Alle exploitanten zullen gedurende alle kermissen in 2021 in de stad Oudsbergen hun kraampjes gratis mogen opstellen. Alleen foorkramers die tijdens de Meeuwen-kermis op dinsdag hun kraam niet openen, moeten wel standgeld betalen. Op die dag komen er immers 1600 jongeren uit een voorziening naar de kermis en worden er traditiegetrouw enkele spelers van KRC Genk uitgenodigd.

De eerste kermis in Oudsbergen dit jaar vindt plaats op 27 en 28 juni in de deelgemeente Gruitrode. Daarna volgen Wijshagen (19-20 september), Opglabbeek (25-27 september), Ellikom (3-4 oktober), Meeuwen (10-14 oktober), Gruitrode (17-18 oktober) en Neerglabbeek (24-25 oktober). 

 

Bron: HLN

Foto: Kermisland – Pays Forain