Instrumentale Plopsa-muziek nu ook op Spotify

Op de bekende online streamingdienst Spotify kan je sinds kort de instrumentale muziek uit de Plopsa-parken terug vinden. Denk maar aan Studio 100 klassiekers zoals het Ploplied van Kabouter Plop en Toveren van K3. Wie deze muziek wil beluisteren, kan deze vinden onder de naam Studio 100 classics.

 

Sinds kort kan je bekende instrumentale muziek uit de Plopsa-parken terug vinden op Spotify. Op de bekende streamingdienst zijn er twee albums verschenen onder de naam Studio 100 classics. Zo kun je bekende nummers van Studio 100 zoals het Ploplied beluisteren in instrumentale versie. Deze nummers worden allemaal gespeeld in alle Plopsa-parken, dus ook in het Duitse Holiday Park en het Poolse Majaland.

Jaren geleden zijn er twee orkesten ingeschakeld, zij hebben dan uiteindelijk ook alle muziek op de twee cd’s gecomponeerd. Het eerste album Studio 100 Classic 1 is volledig gecomponeerd door The City of Prague Philharmonic uit Tsjechië. Studio 100 classic 2 is dan weer volledig gecomponeerd door het Bratislava Symphony Orchestra uit Slovakije. In totaal zijn er 39 nummers te vinden. Je kunt de nummers ook terugvinden op de playlist van Themeparkfreaks.eu. Hierop kan je heel wat muziek uit pretparken terugvinden waaronder ook de Studio 100 Classics.

 

Bron: Spotify, Looopings

Foto: Gregory Dewulf – TPF