Alpaca’s verhuist van Zoo Planckendael naar Zoo Antwerpen

De alpaca’s van Zoo Planckendael zijn sinds halverwege juni te vinden in de Zoo van Antwerpen. Deze dieren, die je kan vergelijken met lama’s, komen er terecht in het panoramaperk samen met een duo zwartkopgeiten. Via een kort filmpje op sociale media is te zien hoe de dieren worden verhuisd.

 

 

Zoo Planckendael en Zoo Antwerpen hebben op hun sociale media een kort filmpje gepost waarin de verhuis van de alpaca’s worden getoond. Alpaca’s worden ook wel berglama’s genoemd. Ze waren tot voor kort te zien in Zoo Planckendael. Deze dieren zijn nu verhuisd naar de Zoo in Antwerpen. Daar komen ze terecht in het panoramaperk, dat ze zullen delen met een duo zwartkopgeiten. Planckendael zelf heeft nog 2 andere soorten lama’s in het park, namelijk guanaco’s en vicuña’s. Voor de guanaco’s is het vertrek van de alpaca’s goed nieuws wat zij krijgen de extra plek die vrijkomt waardoor ze een dubbel zo groot perk gaan krijgen.

 

Het perk van de alpaca’s werd wat heringedeeld, zodoende dat ze de dieren in de trailer konden drijven. Wanneer de dieren aankwamen in de Zoo van Antwerpen werd de trailer geplaatst aan de voet van de berg. Van daaruit werden de dieren losgelaten. Doordat het kuddedieren zijn bleven ze samen en liepen ze zo gezamenlijk hun verblijf binnen. In een heel korte tijdspanne hadden de dieren hun verblijf al verkend wat heel goed nieuws is. “De alpaca’s zullen zorgen voor veel meer beweging in het perk en heel veel leven in het perk.”, aldus Zoo van Antwerpen.

 

 

Bron: Facebook Zoo Antwerpen

Foto: Facebook Zoo Planckendael