Futuroscope krijgt met La Clé des Songes een nieuwe avondshow

Vanaf 1 juli kunnen de bezoekers van Futuroscope een nieuwe avondshow ontdekken. La Clé des Songes La Forge aux Etoiles vindt plaats op het centrale water van het park. Voor de show werd een originele soundtrack gemaakt en zal zo’n 22 minuten duren.

 

Het verhaal van de show draait om de Sleutel tot Dromen, die over de Droomwereld heerst maar verdwenen is. Hierdoor verdwijnen de mooie dromen en worden ze vervangen door nachtmerries. Zonder dromen zou de mensheid verloren kunnen gaan… Het Zandmannetje, die de mensen in slaap brengt en Ada, een extravagante wetenschapper gaan op zoek naar die Sleutel tot Dromen. Dit met de hulp van een jong meisje en haar uitvinding, waarmee ze tot die wereld toegang krijgen.

Tijdens de show wordt gebruikgemaakt van XXL waterstralen waarop projecties getoond worden. Ook 3D-fonteinen zullen op het ritme van de muziek tot leven komen. Er wordt afgewisseld tussen projecties en laserstralen. Blikvanger van de show wordt een apparaat dat speciaal voor Futuroscope ontworpen werd en een combinatie van vuur en waterstralen kan spuiten. Dit apparaat is bevestigd aan een zeven meter hoge arm op het centrale podium.

Bron en foto’s: Futuroscope