Nieuw Pools pretpark opent op 8 juli en verrast met extra achtbaan

Deze zomer op 8 juli opent een nieuw pretpark in Polen. Het gaat om Mandoria, dat volledig in het teken zal staan van de ontdekkingsreizigers. We wisten al dat er een achtbaan van Gerstlauer gebouwd werd maar nu verrast het pretpark ook met een tweede achtbaan.

 

Met een jaar vertraging – omwille van de coronacrisis – opent op 8 juli 2021 een nieuw pretpark in Polen, gelegen nabij de stad Łódz in het midden van het land. Het gaat om Mandoria, dat volledig in het teken zal staan van de ontdekkingsreizigers. Bezoekers die de poorten van Mandoria oversteken, reizen terug in de tijd en bereiken een wereld die tot drie decennia teruggaat nadat Christoffel Columbus Amerika ontdekte. In die tijd zwierven avontuurlijke en beroemde reizigers over de wereld rond op zoek naar exotische goederen om ze van uit alle hoeken van de wereld naar Europa te brengen.

In Mandoria is het de bedoeling dat iedereen, ongeacht de leeftijd, een ontdekkingsreiziger kan zijn. De architecten van de avonturenstad hebben het zo ontworpen dat de attracties van het park zowel door kinderen als door volwassenen gebruikt kunnen worden. De meeste attracties zullen al toegankelijk zijn voor kinderen vanaf 90 centimeter.

 

Achtbanen:

We wisten al enige tijd dat in het pretpark een achtbaan van Gerstlauer gebouwd werd die de naam Merkant heeft. Het gaat om een Bob Coaster, niet te verwarren met de Bobsled Coaster die Gerstlauer maakt. De achtbaan heeft een bescheiden parcours van 265 meter, maar heeft wel twee liftheuvels. De eerste is er eentje van 7,25 meter hoog, de tweede heeft een hoogte van 5,6 meter. Het station van de achtbaan is gethematiseerd naar een boekhoudkantoor. Daarna vervolgt het parcours zich door het magazijn.

Maar nu blijkt er ook een tweede achtbaan in het park gebouwd te zijn. Het gaat om een Spinning Coaster van de Italiaanse fabrikant SBF Visa Group. Deze familieachtbaan is uitgerust met draaiende karretjes. De naam van de achtbaan is Mroczny Dwór.

 

Attracties:

Het volledige pretpark is indoor gelegen en ligt in Prak Fashion City, een groot shoppingcenter. De oppervlakte van Mandoria is 15.000 m² en het pretpark werd verwezenlijkt met een startkapitaal van 25,5 miljoen euro.

Naast de twee achtbanen zijn er ook verschillende andere attracties. Zo zijn er bijvoorbeeld botsauto’s die gethematiseerd zijn naar een balzaal met wild dansende mensen. Aan de linkerkant kan je rustig rondrijden zonder te botsen, aan de rechterkant gaat het er wild aan toe!

Verder is er nog een Tripride met special effects voor de toeschouwers in het thema van een circus, koffiekopjes in thema van wijnvaten, een spiegeldoolhof overgoten met een mysterieus sausje, een carrousel, een zweefmolen met dubbele stoelen in een goudmijn thema, een schommelschip in piraten thema en waterfietsen voor kinderen.

Ook niet te vergeten is de familieglijbaan waarbij je met 6 tegelijk naar beneden kan glijden, de bootjes carrousel die je me neemt over de golven van de zee, vliegende fietsen rond een vuurtoren, mini bootjes die op afstand bestuurd kunnen worden, een schietbaan met historische geweren en een funhouse aangekleed als stadhuis.

De toegangsprijs bedraagt 99 Poolse zloty’s, omgerekend ongeveer 22 euro.

Bron & foto’s: Mandoria