Nieuwe Virtual Reality-attractie in Hamburg door eigenaar Europa-Park

De eigenaar van het Duitse pretpark resort Europa-Park opent een Virtual Reality-attractie in de Duitse stad Hamburg. Niemand minder dan Michael Mack, de directeur van Europa-Park maakte dit bekend. De naam van het project noemt Yullbe, net zoals de eerste Virtual Reality-experience die naast het Europa-Park hotel Krønasår en het waterpark Rulantica gelegen is.

 

Het grootste pretpark van Duitsland, Europa-Park zal een nieuwe Yullbe vestiging openen in de Duitse stad Hamburg. Er is al een Yullbe vestiging naast het Krønasår hotel en het waterpark Rulantica die ook beide bij Europa-Park Resort behoren.

Voor deze vestiging wordt er samengewerkt met een gigantische overdekte miniatuurstad genaamd Miniatur Wunderland Hamburg. Michael Mack opent hiermee dus een tweede Yullbe vestiging. In zo’n Yullbe vestiging dragen de bezoekers een VR-headset met een bril, een microfoon en een koptelefoon. Hierdoor worden ze meegenomen in een interactief verhaal. Een speciale rugzak en trackers worden op bezoekers hun handen en voeten bevestigd. Er zullen 2 verschillende programma’s beschikbaar zijn.

Yullbe is een project en/of attractie die wordt ontwikkeld door MackNeXT, dit is de innovatieve tak van Europa-Park, Mack Rides en Mack Media. Het Yullbe project komt terecht bij ‘s werelds grootste modelspoorbaan in een gebouw van zo’n 1500 m². Het gebouw is opgedeeld in verschillende gebouwen. Zo zijn er meer dan 260.000 miniatuurfiguren te vinden dit in combinatie met duizenden bewegende voertuigen zoals auto’s, boten en vliegtuigen.

 

Bron: Looopings

Foto: Yullbe/Europa-Park