Nieuwigheden in Europa-Park & Rulantica

Het grootste pretpark van Duitsland heeft een filmpje op zijn sociale media gepost met daarin alle nieuwigheden die je dit seizoen kan ontdekken in Europa-Park en Rulantica. Zo kan je in Europa-Park genieten van nieuwe shows en is er een nieuwe VR-film op de Alpenexpress. In Rulantica kan je dan weer gaan spelen op de grootste waterspeelplaats van Duitsland of kun je een unieke onderwaterbeleving trotseren met VR-brillen.

 

Europa-Park

Ondanks de vreemde tijden blijft Europa-Park verder investeren. In een filmpje op hun sociale media toont het park hun nieuwigheden voor dit seizoen. Als eerste wordt vermeld dat de hygiënemaatregelen verder worden aangescherpt. Zo zal je een negatieve corona-test moeten kunnen voorleggen alvorens je het park binnen gaat. Daarnaast zijn mondmaskers verplicht in het hele park en moeten dit medische of FFP2 maskers zijn. Dankzij deze strenge maatregelen kunnen ze enkele nieuwe shows aanbieden in het park.

Ook de Traumzeit-Dome is terug open, dit keer niet met een avontuur in de ruimte. In deze gigantische koepel zal Snorri, de mascotte van Rulantica, je meenemen naar zijn onderwaterwereld. Aan de hand van een 360 graden multimediabeleving beleef je enkele spannende onderwater avonturen met Snorri.

Naast het avontuur met Snorri, is er ook een nieuw avontuur met Madame Freudenreich. Er is namelijk een nieuwe VR-rit op de Alpenexpress waar je zal kunnen racen met enkele van haar dino’s.

Rulantica

Wie maar niet genoeg kan krijgen van Virtual Reality kan sinds dit jaar ook terecht in het waterpark Rulantica. In Snorri Snorkling ga je mee met de schattige mascotte van dit waterpark op avontuur. Terwijl je snorkelt onderwater zal je een VR-bril dragen waar Snorri je meeneemt naar zijn onderwaterwereld. Schrik ondertussen niet van de talloze watereffecten zoals bubbels en waterstromen. Deze unieke attractie kan je beleven begin deze zomer.

Snorri zal daarnaast ook nog eens zijn eigen strand krijgen in het buitengebied van het waterpark. Dit strand zal enkele attracties vol glij- en waterplezier voor de jongste bezoekers aanbieden.

Als laatste is er ook nog Svalgurok, de grootste waterspeelplaats van Duitsland. Dit speelcomplex kun je vinden in het buitengebied van Rulantica. Deze grootse waterspeelplaats biedt meer dan 100 verschillende speelmogelijkheden aan. Uiteraard kan je er ook enkele glijbanen terugvinden waaronder een golf- en trechterglijbaan. Wie hiermee nog niet voldoende afgekoeld is, kan zijn verfrissing zoeken bij de grote emmer. Deze emmer schommelt en wordt terwijl tot op de rand gevuld. Afkoeling gegarandeerd! 

Bron: Europa-Park/Rulantica
Foto’s: Europa-Park/Rulantica (Facebook)