Legoland Billund opent “The Lego Movie World”

Legoland in het Deense Billund heeft op 21 mei hun nieuw themagebied “The Lego Movie World” geopend. Het nieuwe gebied had normaal vorig jaar al geopend moeten worden maar vanwege de coronapandemie hebben ze de opening moeten uitstellen.

 

Op 21 mei was het eindelijk zover, het nieuwe gebied “The Lego Movie World” is geopend in het Deense Legoland Billund. De opening stond normaal vorig jaar al gepland maar wegens de coronapandemie kon dit niet doorgaan. In het nieuwe gebied zijn er 3 nieuwe attracties te vinden waaronder het eerste flying theater in Scandinavië. Het nieuwe gebied neemt je mee naar de wereld van The Lego Movie.

Het flying theater kreeg de naam Emmet’s Flying Adventure – Masters of Flight. Deze attractie neemt je mee in de wondere wereld van de Lego films en kun je vinden in het hoofdgebouw van dit nieuw gebied. In een flying theater neem je plaats in stoelen die in allerlei richtingen kunnen bewegen terwijl je voor een gigantisch scherm hangt. Hierdoor krijg je het gevoel dat je vliegt over een wereld. De attractie werd gebouwd door het Taiwanese bedrijf Brogent Technologies. Zij hebben destijds ook al This Is Holland in Amsterdam en het Voletarium in Europa-Park gebouwd.

Naast het flying theater zijn er ook nog 2 andere attracties geopend. Dit betreft een kleine vrijevaltoren voor kinderen en een Aerobat attractie van de Italiaanse firma Technical Park. De Aerobat attractie wordt de spectaculairste attractie van het gebied. Deze spectaculaire attractie draagt de naam Apocalypseburg Sky Battle. Je neemt hier plaats op een grote draaischijf waarvan je zelf nog zal kunnen bepalen hoe extreem je de rit wil. Dit kun je door de hendels te bedienen en de vleugels op en neer te laten slaan. Hierdoor kunnen de gondels overkop draaien, vergelijkbaar zoals bij een Skyflyer. Ook aan de kleine kinderen is er gedacht want zij kunnen terecht in Benny’s Playship. In dit ruimteschip worden er allerlei klimtuigen voorzien. Het is de grootste investering uit de geschiedenis van het park.

 

Bron en foto’s: Legoland Billund