Chessington World of Adventures toont gevorderde plannen nieuwe achtbaan

Er is online een website gelanceerd met daarop nieuwe plannen voor het Britse Chessington World of Adventures. Op deze website kunnen we zien dat het park wil uitpakken met een nieuwe achtbaan en 2 flatrides voor kinderen. Welk type achtbaan het is, weten we voorlopig nog niet. Al verraden de concept arts al veel.

 

Chessington World of Adventures heeft een openbare raadpleging gelanceerd. Dit kun je bekijken via een speciale website waarop al hun plannen staan voor een mogelijks toekomstig gebied, het draagt de werknaam Amazon Land. Dit gebied zal o.a. 1 achtbaan bevatten. Hiermee is het de eerste nieuwe achtbaan in 17 jaar tijd. Het gebied zal verder aangevuld worden met 2 nieuwe kinderattracties. De plannen die je kan bekijken zijn vooral concept arts. Het is de bedoeling hiermee de mensen uit de buurt en de gemeente zelf te informeren. Zo kun je op de website allerhande informatie terugvinden wat men onder andere gaat doen aan verkeers- en lawaaihinder. Zo vind je er een plan terug met de dichtstbijzijnde huizen bij het park. Het park heeft ook enkele foto’s geplaatst met wat je zal zien van de uitbreidingen vanop de straat. Dit nieuwe gebied zal komen op een veld dat nu gebruikt wordt als picknickplek, als is in het verleden deze plek ook al gebruikt geweest voor tijdelijke attracties zoals een strand of opblaasbare speeltoestellen. Verder heeft het park ook de economische voordelen online gezet van deze uitbreiding. Door deze uitbreiding zullen er namelijk heel wat extra jobs bijkomen op de arbeidsmarkt.

Welke type achtbaan of welke flatrides er komen zijn nog niet bekend. De concept arts maken wel duidelijk dat het een speciale achtbaan zal worden. Zo vind je aanwijzingen die erop wijzen dat deze achtbaan een combinatie van 2 achtbanen zou kunnen maken. Op de concept art van het station zie je dat er aan 2 kanten kan worden ingestapt wat zou kunnen wijzen op een Wing Coaster zoals we die kennen in Toverland of Heide Park. Verder zie je op het grondplan ook dat de achtbaan een boomerang effect zal hebben zoals we kennen van achtbanen Boomerang in Bellewaerde of Cobra in Walibi. Op het grondplan zien we ook soort een inversie, deze zou zich situeren net na een bocht en lijkt op een Zero-G Roll. Dit zijn natuurlijk allemaal veronderstellingen die nog niet bevestigd zijn door het park.

 

Bij het plan horen ook 2 flatrides voor kinderen. Daarover heeft het park 4 mogelijk opties aangeduid aan de hand van 4 illustraties. Zo zouden een Jump ‘n Smile, een zweeftoren met zeppelins, een jetski attractie zoals in Plopsaland De Panne en een Wip Ride de grootste kanshebbers zijn als we het park mogen geloven. Het park zal uit deze lijst 2 attracties kiezen.

Het park heeft deze plannen openbaar gemaakt zodat u uw feedback kan geven over eventuele pijnpunten. Denk hierbij maar aan hun onderzoek naar transport, duurzaamheid, lawaai en zichtbaarheid. Meer info vind je hier.

Wie eventuele verbeteringen en informatie voor het park, kan hier terecht. Het park zou de bouw willen starten begin 2022, maar daarvoor moet eerst de bouwvergunning goedgekeurd worden.

 

 

Bron: CWOA consulation

Foto’s & concept arts: Chessington World of Adventures