Eerste nieuwe achtbaan Luna Park Sydney wordt volop getest

Het Australische pretpark Luna Park Sydney opent dit jaar negen nieuwe attracties waaronder maar liefst 3 achtbanen. Het park investeert hierin 30 miljoen dollar. Twee van de nieuwe attracties zijn momenteel in opbouw en worden getest. Een daarvan is de achtbaan Boomerang, de andere is een Frisbee met de naam Sledgehammer.

 

Na enkele weken van bouwen staan de eerste nieuwe attracties van het Australische pretpark Luna Park Sydney overeind. Het park zal dit jaar negen nieuwigheden openen waaronder drie achtbanen. De twee eerste nieuwigheden die we zien opduiken zijn de achtbaan Boomerang en de Frisbee Sledgehammer.

 

Boomerang

De eerste achtbaan die het park opent is een familiecoaster die gebouwd werd door de Duitse fabrikant Gerstlauer Amusement Rides. Het gaat hier om een Shuttle Family Coaster die de bezoekers zowel voorwaarts als achterwaarts door het parcours zal loodsen. De achtbaan bereikt een snelheid van 50 km/u en is 12 meter hoog. Het parcours van 181 meter wordt dus tweemaal afgelegd.

 

De testritten zijn volop bezig

 

Andere nieuwigheden

Ondertussen bouwde men ook al enkele kleinere nieuwigheden zoals: een ballonmolen, een reuzenrad voor kinderen, een kikkermolen en de kinderachtbaan Little Nipper, welke gebouwd werd door Preston & Barbieri.

Enorme blikvanger Big Dipper

Het paradepaardje van het park wordt de gloednieuwe Single Rail Coaster die verrassend genoeg niet gebouwd zal worden door Rocky Mountain Construction (RMC), een merk dat eerder al instond voor de bouw van soortgelijke moderne achtbanen.

In plaats van RMC zal het de Zwitserse fabrikant Intamin Amusement Rides worden die zal instaan voor de bouw van deze Single Rail Coaster. Hiermee wordt het niet alleen de allereerste Single Rail Coaster die gebouwd zal worden door Intamin, het wordt eveneens de allereerste Single Rail Coaster met een lancering.

De naam van de nieuwe rollercoaster wordt Big Dipper, verwijzend naar de oude Arrow Custom Looping Coaster die in het park stond van 1995 tot en met 2001 en naar de historische houten achtbaan die van 1935 tot 1979 in het park stond.

De nieuwe Big Dipper zal niet één maar twee lanceringen krijgen die de achtbaantrein tot een snelheid van 72 km/u zal brengen. Tijdens het parcours zijn er twee inversies, een Sidewinder en een Corkscrew. Daarnaast wordt er ook nog een Non Inverting Loop gebouwd in het parcours.

Op de opbouw van deze achtbaan is het voorlopig nog even wachten, de eerste onderdelen liggen alvast klaar.

 

Bron en foto’s: Luna Park Sydney