Uitgelicht: Familieachtbaan – BillyBird Park Hemelrijk

Het Nederlandse recreatiegebied BillyBird Park Hemelrijk bestaat uit een groot strand en de nodige attracties. Een daarvan is de milieuvriendelijke achtbaan Familieachtbaan. Om de stempel milieuvriendelijk te kunnen gebruiken wordt gebruik gemaakt van zonne-energie.

 

 

In 2009 kreeg BillyBird Park Hemelrijk voor het eerst een rollercoaster met de Familieachtbaan. Deze moest zo energiezuinig mogelijk worden en bovendien zo milieuvriendelijk. Het park besloot om de baan te laten bouwen door het Zwitserse bedrijf ABC Rides.

Bij Familieachtbaan moeten bezoekers via trappen omhoog naar het instapstation, zodat de karretjes leeg naar boven getakeld worden op de lifthill, hierdoor wordt heel wat elektriciteit uitgespaard. Eens bovenaan gekomen neemt men plaats in bobsleevormige karretjes met twee achter elkaar.

De achtbaan heeft een hoogte van 14 meter en een lengte van 310 meter, de topsnelheid is 50 km/h. Wie een ritje wil maken moet tenminste 110 cm groot zijn en begeleid worden, vanaf 135 cm mag men alleen een ritje maken.