Uitgelicht: Rodelbaan – De Waarbeek

De achtbaan Rodelbaan werd in 1930 gebouwd in het Nederlandse pretpark De Waarbeek gelegen nabij Hengelo. Deze achtbaan werd door het park zelf gebouwd en is met haar gezegende leeftijd de tweede oudste nog werkende stalen achtbaan ter wereld.

 

 

In 1930 opende het pretpark De Waarbeek haar achtbaan Rodelbaan. Het park heeft deze baan zelf opgebouwd. Rodelbaan loopt omheen enkele gebouwen en maakt enkele drops, waarvan eentje onder een brugje door.

De treintjes werden doorheen de jaren wel aangepast. De oudste vorm leek op een soort kist, maar doorheen de jaren werd vooraan een schild bevestigd met daarop de naam van het park en in 2012 kwamen er veiligheidsbeugels.

Wie een ritje wil maken moet minstens 1 meter groot zijn en mag dan met begeleider een ritje maken. Vanaf 1,30 meter mag je zonder begeleider plaats nemen.