Krijgt Chessington World of Adventures een nieuwe achtbaan?

Het Engelse pret- en dierenpark Chessington World of Adventures heeft in een nieuwsbrief aan de lokale bevolking enkele mogelijke plannen onthuld in hun meerjaren masterplan. De grootste attractie die in dit masterplan wordt aangehaald, is een gloednieuwe achtbaan op een huidig picknickveld.

 

Chessington World of Adventures resort, gelegen nabij de Engelse hoofdstad Londen, heeft plannen achter de hand om op korte/middellange termijn een gloednieuwe achtbaan uit de grond te stampen. Het is al van 2004, met de opening van de Spinning Coaster Dragon’s Fury, geleden dat het park nog een nieuwe achtbaan kreeg.

De nieuwe achtbaan komt echter niet uit de lucht gevallen. In april 2016 kondigde het resort al aan dat ze achter de schermen aan een masterplan werkten. Het grootste project in die plannen was het bouwen van een gloednieuwe achtbaan en kinderattracties op het huidige picknickveld aan de zuidkant van het park. In een nieuwsbrief dat Chessington uitdeelde in de buurt rondom het park, kondigt het park aan dat ze op 18 mei extra tekst en uitleg gaan geven omtrent de uitbreiding(en).

©merlinsbeard.co.uk
©merlinsbeard.co.uk

 

“Door de COVID-19 pandemie heeft de vrijetijdsindustrie een heel uitdagend jaar achter de rug, met een steil pad om terug op de juiste weg te raken”, valt in de brochure te lezen. Daarna volgt: “Toch is Merlin Entertainments, de eigenaar van Chessington, vastberaden om verder in het resort te investeren en het masterplan verder te realiseren”.

Het park stelt verder dat de komst van de nieuwe achtbaan een essentieel onderdeel is om Chessington uit de put te trekken die de coronapandemie achterliet en de continuïteit van het park te garanderen. Dit jaar investeerde het park nog in een nieuwe vrijevaltoren: Croc Drop. Het roept de buurtbewoners dan ook op om op 18 mei een online infosessie bij te wonen over de toekomst van het resort.

Op de vraag welke soort achtbaan we mogen verwachten wordt in de brochure echter geen antwoord op gegeven. Toch gaf het park reeds in 2016, bij de aankondiging van het masterplan, al enkele hints naar de nieuwe achtbaan. Toen waren er nog twee ideeën die op tafel lagen, beiden familieachtbanen. De eerste is een waterachtbaan, waarvan op de concept-art De Vliegende Hollander in de Efteling als voorbeeld werd getoond. De tweede mogelijke achtbaan zou een quad-bike achtbaan zijn, daarvoor is op de concept-art uit 2016 een quad-achtbaan van Intamin Amusement Rides te zien. Zo’n achtbanen zijn al te vinden in Djurs Sommerland met Juvelen en Le Pal met Yukon Quad. Of het effectief een van deze twee modellen gaat worden, is momenteel nog niet bekend.

©Chessington World of Adventures

 

Bron en foto: merlinsbeard.co.uk