Nieuwe treintjes voor achtbaan Azteka geleverd in Le Pal

De laatste weken is Le Pal druk bezig met het opknappen van haar achtbaan Azteka, waarvan een behoorlijk stuk track vervangen wordt. De baan opende in 2003 en wordt hiermee bijna volledig vernieuwd. Ondertussen kwamen er ook nieuwe treintjes toe.

 

Wie dit jaar ene bezoekje brengt aan Le Pal zal in een zo goed als nieuwe Azteka kunnen plaatsnemen. De bestaande track van de eindremmen, het station en de lift blijven behouden. De rest zal volledig veranderd worden. Voor het vervaardigen van de nieuwe trackdelen doet het park beroep op het Italiaanse staalbedrijf OCEM SRL. Behalve nieuwe track kwamen ook nieuwe treintjes toe in het park. In tegenstelling tot de oude treintjes die een enkele heupbeugel hadden, hebben deze treintjes een afzonderlijke heupbeugel per zitje.

Azteka opende in 2003 en werd gebouwd door de Franse fabrikant Soquet. De baan heeft een hoogte van 17 meter en een lengte van 500 meter. Tijdens de rit wordt er een snelheid van 55 km/h bereikt.

 

 

Bron en foto’s: Ameworld