Eerste trackdelen van nieuwe achtbaan aangekomen bij Parc d’Attractions Marseillan-Plage

Het Zuid-Franse pretpark Parc d’Attractions Marseillan-Plage gaat dit jaar een grote nieuwe loopingcoaster bouwen. Ondertussen kwamen de eerste trackdelen aan in het park, waardoor de bouw van het project weldra zal kunnen beginnen.

 

Parc d’Attractions Marseillan-Plage pakt dit jaar uit met een grote achtbaan. Het gaat om een dubbele looping coaster van de Italiaanse fabrikant Pinfari die tot vorig jaar door het leven ging als Tornado in het Schotse pretpark M&Ds Scotland’s Theme Park.

 

De achtbaan is 24 meter hoog en behaalt een snelheid van 72 km/u. De rollercoaster die in 1998 gebouwd werd had 3 inversies, maar de kurkentrekker werd in 2006 vervangen door een zwaar gekantelde bocht. Sindsdien blijven als grootste troeven de 2 verticale loopings over.

Op een foto die gemaakt werd door Paul Topscan is te zien dat de eerste trackdelen ondertussen zijn aangekomen in Parc d’Attractions Marseillan-Plage. Wat meteen opvalt is dat de rode en witte kleuren van de achtbaan vervangen werden door een stoere zwarte kleur, waardoor de achtbaan er meteen heel anders uitziet.

 

Wanneer de achtbaan exact moet openen werd nog niet bekendgemaakt, maar Parc d’Attractions Marseillan-Plage is sowieso enkel tijdens de zomermaanden geopend, dus het lijkt wel een haalbare kaart dat de achtbaan zal klaar zijn voor ingebruikname bij heropening van het park. Wie de achtbaan en Parc d’Attractions Marseillan-Plage graag wilt bezoeken moet er rekening mee houden dat het park alle avonden geopend is tot diep in de nacht, maar overdag gesloten is.

 

Foto: Paul Topscan via Les Fêtes de Provence et d’Ailleurs