Eerste testritten vinden plaats op Jersey Devil Coaster in Six Flags Great Adventure

Het Amerikaanse pretpark Six Flags Great Adventure, gelegen in de staat New Jersey, gaat dit jaar uitpakken met een gloednieuwe en recordbrekende achtbaan. Het gaat over de Jersey Devil Coaster, een achtbaan die de grootste Single Rail Coaster ter wereld is. Ondertussen zijn de testritten van start gegaan.

 

Six Flags Great Adventure krijgt, na de 4D Coaster “The Joker” die opende in 2016, er opnieuw een achtbaan bij. Jersey Devil Coaster is de grootste Single Rail Coaster ter wereld en verbreekt meteen drie wereldrecords en evenaart één wereldrecord. Het is de Amerikaanse fabrikant Rocky Mountain Construction die instond voor de bouw van de rollercoaster. Ondertussen zijn de testritten van start gegaan.

 

Jersey Devil Coaster is gebouwd met de zogenaamde Raptor Track en is 39,6 meter hoog. Tijdens de first drop van 87 graden bereikt de achtbaan een snelheid van 93,3 km/u. Over het parcours van 914,4 meter gaan de bezoekers drie keer overkop via een Dive Loop, Zero-G Stall en een Zero-G Roll.

Hiermee is de achtbaan zowel de snelste, de hoogste alsook de langste Single Rail Coaster ter wereld en evenaart deze het record van meeste inversies op een Single Rail Coaster. Jersey Devil Coaster heeft drie treinen waar telkens 12 personen achter elkaar kunnen in plaatsnemen. De treinen zijn dus langer dan bij de vorige Single Rail Coasters van RMC.

 

De ontwikkelingen rond Jersey Devil Coaster kan je volgen is ons bouwtopic.

 

Video’s: The Coaster Spot, In The Loop