RMC voorziet Tremors in Silverwood Theme Park van I-Box track

De houten achtbaan Tremors van het Amerikaanse pretpark Silverwood Theme Park wordt momenteel gedeeltelijk geretracked. Tot grote verbazing van de fans wordt er nu stalen I-Box track in plaats van een houten Topper Track geïnstalleerd, waardoor de houten achtbaan deels een hybride coaster wordt.

 

In 1999 opende het Amerikaanse pretpark Silverwood Theme Park na Timber Terror haar tweede houten achtbaan met Tremors. Deze laatste ondergaat momenteel een gedeeltelijke retracking. Zo’n onderhoud is nodig om een houten achtbaan soepel te houden. Hierbij wordt een deel van de houten lagen van de track vervangen, zodat de trein niet meer hobbelt.

Tot grote verbazing van de fans en als extra informatie die het pretpark eerder zelf bekendmaakte, krijgt de achtbaan nu een nieuwe stalen I-Box track in plaats van een houten Topper Track. Hierdoor wordt de achtbaan gedeeltelijk een hybride rollercoaster. Het is de Amerikaanse fabrikant Rocky Mountain Construction die de werkzaamheden uitvoert.

Tremors opende zoals gezegd in 1999 en werd gebouwd door het Amerikaanse bedrijf Custom Coasters International, oftewel CCI. Deze achtbaan heeft een hoogte van 25,9 meter en een lengte van 962,6 meter. Het treintje bereikt een topsnelheid van 80,5 km/u.

 

Rocky Mountain Construction is eveneens ook bezig met de bouw van een nieuwe achtbaan in het park. Het gaat om Stunt Pilot, een Single Rail Coaster waarbij het thema verwijst naar de stuntshows met vliegtuigen die tot 1996 dagelijks in Silverwood Theme Park te zien waren.

Stunt Pilot zal een hoogte krijgen van 34,4 meter en een drop bevatten van 30,5 meter. Op het parcours van 548,6 meter zal er een snelheid bereikt worden van 83,7 km/u. De first drop is 90° steil en er zullen 3 inversies in het parcours verwerkt zitten. Het gaat over een Dive Loop, Cutback en een Corkscrew. Dit alles op een track met een enkele rail, waardoor de bezoekers een unieke ervaring krijgen.

 

Meer over Stunt Pilot en de bouwwerkzaamheden kan je op deze pagina volgen.

 

Bron en foto’s: Silverwood Theme Park