Duitse exploitanten pakken uit met Oktoberfest van 6 maanden in Dubai

In Dubai zal in de winter van 2021-2022 een groot Oktoberfest gehouden worden inclusief de internationale bieren en Duitse kermisattracties. Het bierfestijn zal maar liefst 6 maand duren en loopt gelijk met de 35ste universele wereldtentoonstelling die dan plaatsvindt in Dubai.

 

In 2020 ging het grootste bierfestijn ter wereld, Oktoberfest in de Duitse stad München, niet door en ook dit jaar zal het niet doorgaan.

Maar toch zullen we dit jaar Oktoberfest kunnen vieren. De Duitse exploitant Blume organiseert immers een grote internationale versie die deze winter zal plaatsvinden in Dubai. Het feest zal 6 maand duren en plaatsvinden van 7 oktober 2021 tot en met 31 maart 2022, tezamen met de 35ste universele wereldtentoonstelling die zal gehouden worden in Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten.

In totaal zullen 620 bedrijven samenwerken om het feest georganiseerd te krijgen. Er komen 120 verschillende kermisattracties en daarvan zullen er een heleboel zijn van uit Duitsland komen.

Er zullen 32 biertenten opgezet worden die kwaliteitsbieren zullen aanbieden en daarnaast zal er ook de langste bierbar ter wereld geïnstalleerd worden met een lengte van 135 meter. In het openbaar alcohol drinken is normaal verboden in de Verenigde Arabische Emiraten, maar de organisatie werkte een regeling uit met de autoriteiten van Dubai. Op Oktoberfest en het volledige domein waar het event doorgaat, zal er een uitzondering op de normale regels gelden. Bezoekers die er voor kiezen om alcohol te consumeren, zullen na het feest via shuttle diensten naar hun hotelkamers gebracht worden.

Het volledig feest zal plaatsvinden over een oppervlakte van maar liefst 400.000 m² en de toegang tot het festijn is volledig gratis. Met zijn enorme oppervlakte zal het met voorsprong het grootste festival ter wereld zijn, zowel op gebied van oppervlakte alsook duurtijd.

 

Bronnen: oktoberfest-dubai, thelocal