Bobbejaanland wil graag een spectaculaire vrijevaltoren bouwen

Het Belgische pretpark Bobbejaanland wil graag de komende jaren uitbreiden met een grote nieuwe thrillride. De directeur van het park heeft een hoge vrijevaltoren in gedachten waarbij de zitjes 90° kunnen kantelen bij de val, waardoor de bezoekers met hun gezicht naar beneden de vrijeval maken.

 

De eerstvolgende grote attractie die Bobbejaanland wil bouwen is een spectaculaire vrijevaltoren. Dat heeft directeur van Bobbejaanland, Yves Peeters, verteld in een podcast met de Nederlandse website looopings.nl.

De directeur werd gevraagd naar welke nieuwe attractie hij het liefst zou willen openen in zijn park. Daarop vertelt Peeters dat hij het Zweedse pretpark Gröna Lund heeft bezocht en daar de 95 meter hoge vrijevaltoren Ikaros heeft uitgetest. Hij vindt de attractie niet alleen erg tof maar ook perfect passen bij Bobbejaanland. Daarnaast ontbreekt nog een dergelijke attractie in het assortiment van het Belgische pretpark.

Ikaros is geen gewone vrijevaltoren. De attractie is 95 meter hoog en werd gebouwd door de Zwitserse fabrikant Intamin Amusement Rides. Wanneer de inzittende op het hoogste punt komen, kantelen de bakjes 90° naar beneden waardoor de bezoekers met hun gezicht naar beneden kijken tijdens de 95 meter diepe val aan een snelheid van 90 km/u.

 

 

Bron: looopings.nl

Foto: Intamin