Uitgelicht: Untamed – Walibi Holland

Op 1 juli 2019 opende de achtbaan Untamed in Walibi Holland. Het is de eerste hybride achtbaan gebouwd door Rocky Mountain Construction in Europa. Untamed werd gebouwd op de oude fundamenten van Robin Hood en is eveneens de eerste houten achtbaan in Europa die werd omgebouwd naar een hybride achtbaan.

 

 

Untamed was in 2019 de achtbaan waar heel wat pretparkfans naar uitkeken. Maandenlang volgde iedereen de ombouw van de oude houten Vekoma achtbaan Robin Hood naar deze hybride coaster. Het was de Amerikaanse fabrikant Rocky Mountain Construction die instond voor bouwwerkzaamheden.

 

 

Untamed heeft een snelheid van 92 km/u en een hoogte van 36,5 meter. Tijdens het parcours van 1.085 meter ga je doorheen 4 inversie elementen, maar ga je vijfmaal overkop. De elementen kregen telkens om ter gekste en spectaculaire namen: 270,0° Double Inverting Stall, Step-Up Under Flip, Over-Banked Inversion en de Barrel Roll. Wie een ritje wil maken moet tenminste 120 cm groot zijn.