Julianatoren krijgt in 2022 een nieuwe achtbaan

Het Nederlandse pretpark Julianatoren gaat volgend jaar een nieuwe achtbaan openen. Het gaat om een kinderachtbaan met draaiende karretjes. Deze staat al op de planning sinds 2014 maar moest telkens worden uitgesteld wegens een klagende verenigingen.

 

Julianatoren is een Nederlands pretpark in de gemeente Apeldoorn. Het park kocht in 2014 een nieuwe achtbaan, maar wegens het ontbreken van het bestemmingsplan mocht de attractie niet gebouwd worden. Een milieuorganisatie en een aantal buurtbewoners slaagde er telkens opnieuw in het bestemmingsplan naar de prullenbak te verwijzen.

De gerechtelijke procedures bleven al die jaren aanslepen, maar nu lijkt er eindelijk een doorbraak te zijn. Het attractiepark heeft namelijk laten weten deze winter de nieuwe kinderachtbaan te zullen opbouwen zodat deze in 2022 geopend kan worden.

Het gaat om een kleine achtbaan die gebouwd werd door de Italiaanse fabrikant SBF Visa Group. Het treintje op de achtbaan zal draaiende karretjes bevatten waardoor de bezoekers ronddraaien tijdens het ritje. De attractie is speciaal bedoeld voor kinderen rond de 7 jaar.

Julianatoren heeft momenteel al een achtbaan met Jul’s RollerSkates. Dit is een Junior Coaster gebouwd door de Nederlandse fabrikant Vekoma in 1993. Deze achtbaan is 207 meter lang en 8,5 meter hoog. Tijdens de rit wordt er een snelheid bereikt van 34,9 km/u. Sommige achtbaanfans zien ook de Butterfly-attractie Vlinder, die gebouwd werd door Sunkid, als een achtbaan.

 

 

Bron: De Sentor

Foto: Julianatoren (via De Sentor)