Uitgelicht: Dolle Pier – DippieDoe

In 2018 onderging het Nederlandse pretpark DippieDoe een grote gedaanteverandering, zowel het indoor als outdoor gedeelte werd volledig opgeknapt en er kwamen nieuwe attracties. Zo ook de achtbaan Dolle Pier die in het outdoorgebied een plekje kreeg.

 

 

Dolle Pier staat op de plek waar enkele jaren geleden nog de achtbaan Zeeslang te vinden was. Zo heeft het park opnieuw twee achtbanen. Dolle Pier werd gebouwd door de SBF-Visa Group, een Italiaans bedrijf. Ze is van het type Big Apple, maar kreeg geen typisch rupstreintje. Het park koos voor een echt treintje.

 

 

Dolle Pier is 3,8 meter hoog en het 138 meter lange parcours wordt meerdere malen afgelegd. Een rondje op deze achtbaan duurt 55 seconden. Om een ritje te maken moet je minstens 95 cm groot zijn.