Gerstlauer bouwt unieke recordbrekende achtbaan voor de Verenigde Staten

Ride Entertainment, de Amerikaanse partner van achtbaanfabrikant Gerstlauer, heeft voorbije week fans geprikkeld met een onverwachte aankondiging. Volgens het bedrijf heeft de achtbaanfabrikant een contract getekend om een nieuwe recordbrekende achtbaan te bouwen die moet openen in 2022. In welk park de baan komt te liggen is momenteel nog een raadsel.

 

Ride Entertainment, een Amerikaans bedrijf dat zich bezighoudt met de installatie van achtbanen wereldwijd, heeft tijdens de voorbije week de pretparkbranche opgeschud met het nieuws dat de Duitse achtbaanfabrikant Gerstlauer een nieuwe recordbrekende achtbaan gaat bouwen die opent in mei 2022. Het pretpark in kwestie waar de achtbaan zal worden geplaatst, wordt nog geheimgehouden, maar in de loop van de komende maanden zou verdere informatie bekendgemaakt worden.

“Wij werken al meer dan 25 jaar met Gerstlauer en ik ben altijd verbaasd bij het zien van hun creativiteit en innovatie in elk van hun projecten”, zegt Ed Hiller, CEO van Ride Entertainment. “Dat is niet anders met de lay-out en de uitdagende bouwplaats van deze achtbaan, die ongetwijfeld een nieuw icoon gaat worden in pretparkwereld”. De fabricage van de baandelen is momenteel reeds van start gegaan.

©Ride Entertainment

 

Nu rijst de vraag uiteraard over wat voor record het zou kunnen gaan. Gerstlauer is niet gekend om de snelste en hoogste achtbanen ter wereld, maar de kans is groot dat ze een van hun eigen wereldrecords zelf gaan verbreken. Dan spreken we uiteraard over enerzijds de steilste drop op een achtbaan, die nu op naam staat van TMNT Shellraiser in Nickelodeon Universe met 112,5°. Anderzijds bezit Gerstlauer ook het record van meeste inversies op een achtbaan. Momenteel gaan bezoekers van het Engelse Alton Towers maar liefst 14 keer over de kop in The Smiler. Of het wel degelijk een van deze records wordt dat zal sneuvelen, en in welke mate, valt nog af te wachten.

 

Meer recordbrekende achtbanen ontdekken? Dat kan in onze reeks De Top 10’s.

 

Bron en foto: Ride Entertainment