London Resort stelt eerste themagebied voor: Base Camp

London Resort, een groot toekomstig entertainmentcomplex nabij de Engelse hoofdstad, heeft voor het eerste nieuwe concept art laten zien voor een van hun themagebieden. Base Camp: een themagebied rond de populaire prehistorische dinosaurussen, krijgt onder andere twee achtbanen, een dining experience en een gebied waar kinderen dinoskeletten kunnen opgraven.

 

Het groot ambitieus themapark London Resort kwam tijdens de voorbije week voor het eerst met gloednieuwe concept art naar buiten voor haar eerste themagebied in het noordwesten van het park. Daarnaast werden ook de attracties in dit themagebied reeds aangekondigd. De eerste zone, genaamd Base Camp, wordt er eentje gebaseerd op ieders favoriete prehistorische wezens: dinosaurussen. PY Gerbeau, CEO van London Resort Company Holdings, vertelde het volgende: “We zijn goed op weg om een entertainmentcomplex van wereldklasse te creëren met het London Resort en we zijn verheugd om de eerste details met jullie te delen over het themagebied Base Camp”.

©London Resort

 

“Base Camp is gebaseerd op de filosofie van hoe een hedendaags prehistorisch natuurreservaat er zou uitzien”, aldus PY Gerbeau, “er zullen spannende en energieke ervaringen tussen zitten, alsook de mogelijkheden om van dichtbij kennis te maken met dinosaurussen”. Onder de spannende en energieke ervaringen vallen zonder meer de twee aangekondigde achtbanen van het park. De eerste achtbaan viert het bewind van de Quetzalcoatlus: een van de grootste vliegende reptielen die ooit onze planeet bewoonden. Deze vermoedelijke Flying Coaster krijgt naar verluidt meerdere lanceringen en een lay-out van ruim 1 km, die geïnspireerd zou zijn op het reële vliegpad van een Quetzalcoatlus. Daarnaast zou het ook een van de snelste achtbanen van Europa moeten worden, met een topsnelheid van meer dan 113 km/u.

©London Resort

 

De tweede achtbaan in Base Camp wordt er een die zich meer op de familiale doelgroep richt. Deze achtbaan gaat zich in de schaduw van de grotere lanceerachtbaan bevinden, en gaat gebruik maken van het gecreëerde landschap. Daarnaast gaat het themagebied ook een one-of-a-kind interactieve darkride huisvesten. De bezoekers gaan samen met wetenschappers instaan voor het taggen van dinosaurussen voor wetenschappelijke doeleinden. Ook zijn er plannen om in het gebied een 4D motion simulator en een indoor arena met een capaciteit van 1.500 zitplaatsen te voorzien.

Vervolgens gaat Base Camp ook inzetten op de gethematiseerde dining experiences waar bezoekers, volledig ondergedompeld in de prehistorische wereld, rustig kunnen eten. De eerste wordt een ervaring waar bezoekers kunnen kennismaken met Mary Anning, een van de meest gerespecteerde wetenschappers op vlak van dino’s. De tweede is de meest impressionante. Dit restaurant wordt gebouwd alsof deze zich situeert naast een grote onderwaterklif. Een groot “raam”, van vloer tot dak, moet bezoekers zich onder het wateroppervlak laten wanen.

©London Resort

 

Als laatste gaat het themagebied ook verscheidene avontuurlijke attracties aanbieden, zoals touwenparcours, kabelbanen waar bezoekers met dinosaurussen kunnen meevliegen en een heuse archeologische site. Daar zullen bezoekers hun eigen dino-skeletten kunnen opgraven zoals ook echte wetenschappers dit doen.

©London Resort

 

Het London Resort heeft nog enkele hordes te lopen voordat ze aan de bouw kunnen starten. Zo willen natuurorganisaties dat het gebied, waar het toekomstige themapark komt te liggen, zal opgelijst worden als natuurgebied. Daarvoor trekt London Resort Company Holdings nu £100 miljoen uit om vervuiling van de grond tegen te gaan en de bodem te saneren. Daarnaast zetten ze nog eens £50 miljoen opzij om lokale biodiversiteit te stimuleren. Wanneer de bouw van het nieuwe resort kan aanvatten, is momenteel nog onbekend.

Bron en foto’s: London Resort