Sochi Park pakt uit met nieuwe thrillride

Het Russische pretpark Sochi Park, gebouwd voor de Olympische Winterspelen van 2014, heeft een nieuwe thrillride geopend. De nieuwe attractie heeft de naam Perpetual Motion Machine gekregen en is gebouwd door Technical Park.

 

Sochi Park werd gebouwd voor de Olympische Winterspelen van 2014 in de Russische stad Sochi. Helaas liepen de bouwwerken vertraging op waardoor het pretpark niet op tijd geopend kon worden. Het themapark heeft verschillende attracties waaronder 4 rollercoasters. Daarvan is de Quantum Leap, een Giant Inverted Boomerang achtbaan van Vekoma en de Serpent Dragon, een Blue Fire kloon van Mack Rides, de belangrijkste.

 

De nieuwe attractie heeft de naam Perpetual Motion Machine gekregen en is een Typhoon 360 van de Italiaanse fabrikant Technical Park. Tijdens de rit zitten de bezoekers in een grote ronde schijf die vastgemaakt is aan een grote zwaaiende arm. De schijf draait rond haar as terwijl de zwaaiende arm net hetzelfde doet, waardoor de inzittenden meermaals overkop gaan tijdens de rit.

Filmpje van de attractie kan je hier vinden: https://www.facebook.com/technicalparkrides/videos/3889472827778963

 

Bron: Technical Park