Parc Astérix vervangt volledige vaargeul van waterattractie L’Oxygénarium

Het Franse Parc Astérix gaat gedurende de komende jaren hun waterattractie L’Oxygénarium volledig renoveren. Elk jaar gaat het park een aantal delen van de vaargeul vervangen van de 22-jarige attractie. Daarvoor wordt het Franse bedrijf Reverchon ingeschakeld.

 

Parc Astérix, nabij de Franse hoofdstad Parijs, heeft de plannen voorgesteld om, over een periode van enkele jaren, de volledige vaargeul van de waterattractie L’Oxygénarium te vervangen. Deze winter werden reeds de eerste delen van de uit de kluiten gewassen waterglijbaan vervangen. Voor de renovatie gaat het park in zee met het Franse bedrijf Reverchon, dat zich naast het bouwen van achtbanen en waterattracties ook bezighoudt met de renovatie van reeds bestaande waterattracties.

De waterattractie L’Oxygénarium werd gebouwd door het Canadese bedrijf WhiteWater West Industries en opende in 1999. De ritbeleving kan vergeleken worden met deze van een grote waterglijbaan. Inzittenden nemen plaats in een grote opblaasbare band voor zes personen en glijden vervolgens het 195 meter lange parcours naar beneden. Onderweg zijn enkele rubberen matten aangebracht op de baan, waardoor de banden gaan tollen rond hun as.

 

Toutatis

Naast de renovatie van L’Oxygénarium werkt Parc Astérix ook gestaag verder aan de komst van de nieuwe achtbaan Toutatis. Deze gelanceerde achtbaan van de Zwitserse fabrikant Intamin Amusement Rides wordt de hoogste (51m) en snelste (107 km/u) achtbaan in Frankrijk. De rit bevat vier lanceringen: één initiële lancering en een bijkomende triple-launch later in de 1.075 meter lange lay-out. De drie treinen, met elk twintig inzittenden, zorgen voor een theoretische capaciteit van 1.260 personen per uur. De werkzaamheden voor deze nieuwe uitbreiding, met een prijskaartje van 28 miljoen euro, beginnen waarschijnlijk in het najaar van 2021.

 

Bron: Parc Asterix
Foto’s: Reverchon, Coasterrider