Plopsa Coo werkt nieuwe attractie Vlindervlucht verder af

Vorig jaar opende in Plopsa Coo de nieuwe attractie Vlindervlucht. Het gaat om een zogenaamde Windstar Z molen van Zamperla in een Maya de Bij thema. Onlangs werd deze molen verder afgewerkt met extra decoratie.

 

De nieuwste attractie van Plopsa Coo werd geopend in 2020 en werd nu volledig afgewerkt. Vlindervlucht, of Le Vol Des Papillons in het Frans, is een Windstar Z molen van de Italiaanse bouwer Zamperla. Bezoekers maken in de molen zelf de beslissing of ze hoog of laag vliegen door zelf de vleugels te hanteren.

 

Het thema van de molen is Beatrice de Vlinder, uit de beroemde tekenfilmserie Maya de Bij. Kinderen mogen met begeleiding vanaf 110 cm de attractie betreden. Wie 10 cm groter is mag alleen de vlucht meemaken.

 

 

Een ander exemplaar is te vinden in Holiday Indoor, het indoorpark van het Duitse Holiday Park. Daar opende in 2018 Mia’s Elfenvlucht. Deze werd gethematiseerd naar het figuurtje Mia & Me. Dit was zelfs het eerste exemplaar dat in Europa geopend werd.

 

 

Bron en foto: Plopsa Coo