Columbus Zoo opent nieuwe spinning coaster van Zamperla

Het Amerikaanse pret- en dierenpark Columbus Zoo pakt deze zomer uit met een nieuwe achtbaan. De oude Log Flume van het park heeft plek moeten ruimen voor een spinning coaster uit de catalogus van Zamperla, genaamd Tidal Twist. De opening staat gepland voor juni 2021.

 

Columbus Zoo, een pret- en dierenpark in de Amerikaanse staat Ohio, kondigt nog een nieuwe achtbaan aan voor dit seizoen die “uniek is in de staat Ohio”. Het gaat om een Spinning Coaster uit de fabriek van de Italiaanse fabrikant Zamperla, meer bepaald het Compact model van de Twister Coaster. De nieuwigheid komt op de plek van de oude waterattractie Redwood Falls, die momenteel wordt afgebroken, en krijgt de naam Tidal Twist. Met de toevoeging van de nieuwe achtbaan wordt Columbus Zoo naar eigen zeggen de enige dierentuin in de Verenigde Staten met twee achtbanen.

 

Ook al kondigt Columbus Zoo de achtbaan aan als “uniek in Ohio”, is de achtbaan allesbehalve uniek. Zo bouwde Zamperla al 48 Twister Coasters voor pretparken en nog tientallen extra voor op de kermis. Tidal Twist voor Columbus Zoo wordt een identieke kloon van Twister Mountain in het Italiaanse pretpark Leolandia. Deze Wild Mouse achtbaan met draaiende karretjes is 10,5 meter hoog, is 316 meter lang en behaalt een topsnelheid van 46 km/u. Halverwege de rit ontgrendelen de wagentjes en beginnen ze vrij rond hun as te draaien.

 

 

Kinderen vanaf 1m05 mogen al plaatsnemen in de achtbaan onder begeleiding van een volwassene en vanaf 1m20 mogen alleen de rit beleven. Meer informatie over de attractie belooft Columbus Zoo binnen enkele weken. De opening staat momenteel vastgepind op juni 2021.

 

 

Bronnen: Columbus Zoo, rcdb.com, Coaster101.com