Griekse achtbaan op weg naar Frankrijk

We mogen dit jaar een nieuwe achtbaan in Frankrijk verwelkomen. Helemaal nieuw is deze niet want de rollercoaster komt uit Griekenland. De nieuwe eigenaar is de heer Roland geworden.

 

Het waterpark met de naam Water Park, gelegen in Faliraki op het Griekse eiland Rhodos, had sinds 2014 een achtbaan in huis met de naam Brucomella. Deze werd gebouwd door de Italiaanse fabrikant SBF Visa Group en stond tussen 2003 en 2013 als Apple Coaster in Fantasia Luna Park, eveneens gelegen in Faliraki op het Griekse eiland Rhodos en werd uitgebaat door dezelfde eigenaar als het 2,6 km verder gelegen Water Park.

Maar de Brucomella van Water Park heeft het park nu verlaten en wordt verscheept naar haar nieuwe eigenaar in Frankrijk. Deze nieuwe eigenaar is de heer Roland, al is het nog niet duidelijk of het hier om een kermisexploitant gaat of de directeur van een pretpark is. Op deze manier wordt het voor de achtbaanfans meteen een stuk makkelijker om de rollercoaster te scoren.

De achtbaan werd dus gebouwd door de SBF Visa Group. Het gaat om een kinderachtbaan van het type Big Apple / Wacky Worm. Deze heeft een lengte van 138 meter en is 3,8 meter hoog. Bij de verkoop van de achtbaan werd er geen trailer of transportsysteem voorzien, dus de nieuwe eigenaar zal dit zelf moeten voorzien als die er mee wenst rond te reizen.

 

Bron: Rides Market Greece, Coaster-Count

Foto’s: Rides Market Greece