SeaWorld Abu Dhabi krijgt multi-launch coaster van Intamin

Het nieuwste SeaWorld-pretpark, SeaWorld Abu Dhabi, dat momenteel wordt opgebouwd in de Verenigde Arabische Emiraten, krijgt een grote multi-launch coaster. De achtbaan zal 3 lanceringen bevatten en zal gebouwd worden door Intamin Amusement Rides.

 

In 2022 zal op Yas Island in Abu Dhabi een nieuw SeaWorld park geopend worden. Dit park zal vlak naast het bekende Ferrari World Abu Dhabi komen te liggen waar ook Yas Waterworld en Warner Bros. World Abu Dhabi gelegen zijn.

Onlangs gingen de bouwwerkzaamheden van start voor een indoor familieachtbaan. Ondertussen is via het Britse magazine First Drop, dat wordt uitgegeven door de European Coaster Club (ECC), meer informatie naar buiten gekomen over de grote outdoor achtbaan die eerder al op concept-arts te zien was.

 

Statistieken:

Het gaat om een multi-launch coaster die gebouwd zal worden door de Zwitserse fabrikant Intamin Amusement Rides met hoofdzetel in Liechtenstein. Het station van de attractie zal indoor gelegen zijn, maar voor de rest zal het parcours buiten de gigantische indoorhal komen te liggen.

De achtbaan krijgt een totale lengte van 1050 meter. De rit zal starten met een traag darkride gedeelte waarbij door een aquarium zal gegaan worden, vooraleer de eerste lancering zal plaatsvinden die de bezoekers naar buiten brengt. In totaal zullen er op het parcours 3 verschillende lanceringen zijn die de bezoekers tot een maximale snelheid van 70 km/u brengen.

Op het parcours komt onder andere een Barrel Roll, Twisted Tophat, Outside Banked Tophat, Flat Spin en een Stengel Dive element, waardoor de bezoekers meerdere malen overkop zullen gaan. De achtbaan zal voorzien worden van treintjes waar telkens 20 personen kunnen in plaatsnemen.

 

SeaWorld:

SeaWorld Abu Dhabi wordt het vierde SeaWorld-pretpark ter wereld en het eerste buiten de Verenigde Staten van Amerika. De andere SeaWorld-pretparken zijn SeaWorld San Diego geopend in 1964, SeaWorld Orlando geopend in 1973 en SeaWorld San Antonio geopend in 1988.

SeaWorld is een onderdeel van SeaWorld Parks & Entertainment, een Amerikaanse pretparkgroep die ook nog 4 andere pretparken in handen heeft. Het gaat om Busch Gardens Tampa geopend in 1959, Busch Gardens Williamsburg geopend in 1975, Sesame Place in Pennsylvania geopend in 1981 en het nieuwe Sesame Place in Californië dat in 2022 de deuren zal openen.

 

 

Bron: First Drop #107