Beelden duiken op uit verlaten Italiaanse pretpark Miragica

Eind 2018 sloot het Italiaanse pretpark Miragica haar deuren om het volgende seizoen niet meer te openen. Het pretpark ligt er nu al meer dan 2 jaar verlaten bij. In een video die is opgedoken zien we hoe de natuur zijn gang heeft kunnen gaan de afgelopen jaren.

 

Miragica is een jong Italiaans pretpark dat de deuren opende in 2009. Het bescheiden maar charmante themapark had verschillende attracties zoals een vrijevaltoren, boomstammetjes, Disk’O Coaster, een spinning raft en ook twee rollercoasters.

Spaccatempo was een wilde muis achtbaan van Zamperla. Terwijl Senzafiato de blikvanger van het park was. Dit was een gelanceerde achtbaan van de Zwitserse fabrikant Intamin Amusement Rides die 18 meter hoog was en 400 meter lang. De achtbaan behaalde een snelheid van 90 km/u in 2,2 seconden.

 

Op het einde van het seizoen 2018 sloot Miragica haar deuren. Toen dachten de fans nog dat het park zou heropenen in 2019. Dit gebeurde echter niet en Miragica bleef zowel in 2019 als in 2020 volledig gesloten. In januari 2021, meer dan 2 jaar na de laatste openingsdag van het park, verklaarde de rechter Miragica officieel als failliet.

Ondertussen heeft de natuur haar gang kunnen gaan in het park en verschillende paden liggen er overwoekerd bij. Mocht het park ooit de deuren heropenen, zal er op sommige plaatsen veel werk nodig zijn om het pretpark weer toegankelijk te maken voor het publiek.

 

Video: Fabrizio D Cota