Miragica failliet verklaard door Italiaanse rechtbank

Het is over-and-out voor het Italiaanse pretpark Miragica dat al enige tijd in moeilijkheden verkeerde. Het pretpark in Puglia was al 2 jaar niet meer geopend geweest voor het publiek. De rechter verklaarde het pretpark nu failliet waardoor het doek definitief gevallen is.

 

Miragica is een jong Italiaans pretpark dat de deuren opende in 2009. Het bescheiden maar charmante themapark had verschillende attracties zoals een vrijevaltoren, boomstammetjes, Disk’O Coaster, een spinning raft en ook twee rollercoasters.

Spaccatempo was een wilde muis achtbaan van Zamperla. Terwijl Senzafiato de blikvanger van het park was. Dit was een gelanceerde achtbaan van de Zwitserse fabrikant Intamin Amusement Rides die 18 meter hoog was en 400 meter lang. De achtbaan behaalde een snelheid van 90 km/u in 2,2 seconden.

 

Op het einde van het seizoen 2018 sloot Miragica haar deuren. Toen dachten de fans nog dat het park zou heropenen in 2019. Dit gebeurde echter niet en Miragica bleef zowel in 2019 als in 2020 volledig gesloten. In januari 2021, meer dan 2 jaar na de laatste openingsdag van het park, verklaarde de rechter Miragica officieel als failliet. Hoe het nu verder moet met het park is niet duidelijk. Zal er nog gezocht worden naar een overnemer? Zal het pretpark worden afgebroken en de attracties verkocht? Dit zijn vragen dat enkel de toekomst zullen uitwijzen.

 

Bron: ilquotidianoitaliano

Foto: Nicolas Gantier (rcdb)