Fantazia Liptov Park volop in aanbouw

Het nieuwe Slovaakse pretpark Fantazia Liptov Park is momenteel volop in aanbouw. Dat zien we op foto’s die onze redactie kreeg toegestuurd vanuit Slovakije. Fantazia Liptov Park wordt een groot indoorpretpark dat rond de luchtvaart zal draaien en zal ook een rollercoaster bevatten.

 

Met de bouw van Fantazia Liptov Park krijgt Slovakije een van haar eerste pretparken. Dit pretpark zal een educatief pretpark voor kinderen worden met verschillende thema’s. Onder andere de luchtvaart zal een belangrijke rol spelen. Verschillende vliegtuigen en helikopters werden al naar de locatie van het park gebracht en deze zullen dienen als attracties.

Naast de luchtvaart zullen ook ambachten aandacht krijgen in het park zoals smid, leraar, bakker, glasblazer, juwelier en alle andere beroepen waar werken met de handen centraal staan. Daarnaast zal vuur ook een belangrijk thema worden in het pretpark. Er zal geleerd worden over de gevaren van vuur, hoe het kan ontstaan en er zal getoond worden dat het zich snel kan verspreiden. Hierbij zullen kinderen gered worden van een gesimuleerde elektronische brand.

 

Ondertussen zijn de bouwwerkzaamheden aan het pretpark volop aan de gang. Op foto’s die onze redactie toegestuurd kreeg vanuit Slovakije, is te zien dat de indoorhal al grotendeels recht staat. Verder valt het op dat er minstens 4 verdiepingen komen en dat het gebouw vrij groot zal worden.

 

Het indoorpretpark zal ook een rollercoaster bevatten, hoe die er juist zal komen uit te zien is nog niet gekend. Slovakije heeft momenteel geen enkel ander pretpark met een achtbaan, enkel op de kermis reizen enkele rollercoasters rond.

 

Foto’s: Erik2002