Het Amerikaanse pretpark Park at OWA bouwt een waterpark

Het jonge Amerikaanse pretpark Park at OWA, een naam die als oh-wah wordt uitgesproken, zal in 2022 een groot waterpark openen. De naam van het pretpark komt voort van het Indiaans woord voor water, dat gebruikt wordt door de Muscogee Creek Indianenstam. De komst van dit waterpark komt dus de naam van het park enkel ten goede.

 

Park at OWA opende in 2017 en was meteen een zeer geliefd pretpark bij haar bezoekers. Het park beloofde meteen in de toekomst nog te gaan uitbreiden en die belofte zullen ze in 2022 gaan inlossen met de komst van een groot indoor- en outdoor waterpark. Een bijzonderheid aan het indoorpark wordt een grote muur die open kan geschoven worden, zodat het indoor en outdoor-gedeelte een geheel worden.

Op Facebook deelde het park ondertussen de indrukwekkende concepttekeningen, waarop duidelijk wordt hoe het waterpark er zal komen uit te zien en welke glijbanen te verwachten zijn. Zo zien we een grote Bowl slide, een glijbaan met Funnel en een surf simulator.

Verder zal er een Wave Pool komen met een groot cinemascherm, waardoor je dus ook een soort bioscoopervaring zal kunnen beleven vanuit het water.

 

Park at OWA:

Park at OWA opende voor het eerst haar deuren op 21 juli 2017. Het park is gelegen in Foley in de Amerikaanse staat Alabama in het zuiden van het land. Er zijn heel wat attracties in het park zoals verschillende familie en thrill attracties, een starflyer en ook drie achtbanen.

De grootste is Rollin’ Thunder, een Thunderbolt van de Italiaanse fabrikant Zamperla. Deze achtbaan bereikt tijdens de rit een snelheid van 90 km/u en is 35 meter hoog. Op het 681 meter lange parcours gaan de inzittenden door vier inversies. Het speciale aan de achtbaan is dat bezoekers per drie naast elkaar zitten.

 

Bron en foto’s: OWA