Uitgelicht: Eurosat – CanCan Coaster – Europa-Park

Eurosat – CanCan Coaster is een bochtige indoorachtbaan in het Franse themadeel van Europa-Park. Deze achtbaan opende in 1989, maar werd tijdens de winterperiode van 2017/2018 grondig gerenoveerd.  Hierdoor kreeg de baan een nieuwe naam en thema.

 

 

Eurosat – CanCan Coaster opende in 1989 onder de naam Eurosat. Deze achtbaan zit verscholen in een groot koepelvormig gebouw. Tot 2018 had de achtbaan een ruimtevaartthema, maar dit wijzigde naar een thema dat geïnspireerd werd door de welbekende Moulin Rouge in Parijs.

Eurosat is volledig indoor en bevat een speciale spiraallift. De achtbaan heeft een hoogte van 40 meter en een lengte van 922 meter. De topsnelheid bedraagt 60 km/h. De bouwer van deze achtbaan, Mack Rides, is ook de eigenaar van het park.

Rondom de indoorachtbaan kunnen bezoekers een replica van de Moulin Rouge uit de ‘Belle Époque’ bewonderen. Hier flaneer je door een wachtruimte met decoratie en details uit het bekende variététheater in Parijs vooraleer je plaatsneemt in een van de treinen van ‘Eurosat – CanCan Coaster’. Daarna volgt er een nachtelijke reis door de lichtstad.