Statistieken achtbaan nieuw Pools pretpark Mandoria bekendgemaakt

Het Britse magazine First Drop, dat wordt uitgegeven door de European Coaster Club (ECC), heeft in haar nieuwste uitgave meer details gegeven over de achtbaan die komt te liggen in het nieuwe Poolse pretpark Mandoria. Het gaat om een Bob Coaster van de Duitse fabrikant Gerstlauer.

 

In april 2021 opent er een nieuw pretpark in Polen. Het gaat om Mandoria dat volledig in het teken zal staan van de ontdekkingsreizigers. Bezoekers die de poorten van Mandoria oversteken, reizen terug in de tijd en bereiken een wereld die terug gaat tot drie decennia nadat Christoffel Columbus Amerika ontdekte. In die tijd zwierven avontuurlijke en beroemde reizigers over de wereld rond op zoek naar exotische goederen om ze van uit alle hoeken van de wereld naar Europa te brengen.

In Mandoria is het de bedoeling dat iedereen, ongeacht de leeftijd, een ontdekkingsreiziger kan zijn. De architecten van de avonturenstad hebben het zo ontworpen dat de attracties van het park zowel door kinderen als door volwassenen gebruikt kunnen worden. De meeste attracties zullen al toegankelijk zijn voor kinderen vanaf 90 centimeter.

Bob Coaster:

In het pretpark komt er alvast een achtbaan van Gerstlauer te staan, deze zal de naam Merkant krijgen. Het gaat om een Bob Coaster, niet te verwarren met de Bobsled Coaster die Gerstlauer maakt. De achtbaan krijgt een bescheiden parcours van 265 meter, maar zal wel twee liftheuvels bevatten. De eerste wordt 7,25 meter hoog, de tweede krijgt een hoogte van 5,6 meter.

Het station van de achtbaan zal gethematiseerd worden naar een boekhoudkantoor. Daarna zal het parcours zich vervolgen door het magazijn. De achtbaan komt net zoals het volledige pretpark indoor te liggen, net naast Prak Fashion City, het grootste mode- en kleding shoppingcenter van Polen. De oppervlakte van Mandoria is 15.000 m² en het pretpark wordt verwezenlijkt met een startkapitaal van 25,5 miljoen euro.

 

Bron: First Drop #107

Foto’s: Mandoria