Zoo Antwerpen neemt afscheid van zeeleeuwen

Doordat Zoo Antwerpen niet de nodige veranderingen mag doorvoeren die ze wil aan haar zeeleeuwenverblijf besloot het park afscheid te gaan nemen van de dieren. Het gaat om zeeleeuwen Kees, Zilver, Luna en Zoë. Doordat het gebouw beschermd erfgoed is, is het niet mogelijk een goede combinatie te maken tussen bezoekersbeleving, dierenwelzijn en de wetten rond het beschermde gebouw.

 

Zoo Antwerpen kondigde in oktober 2019 nog aan het Jubileumcomplex te renoveren, het gebouw waarin de zeeleeuwen en zeehonden wonen. Tijdens het ontwerpen bleek echter dat de regels over beschermd erfgoed en die van het dierenwelzijn moeilijk te combineren vielen. Daarom moeten de zeeleeuwen verhuizen. De mannetjes zullen een nieuwe thuis vinden in Engeland, de vrouwtjes in Duitsland.

Een woordvoerster van het park vertelt dat dit een normale gang van zaken is, er komen elke maand wel nieuwe dieren naar Antwerpen, terwijl andere verhuizen. Momenteel worden de dieren getraind om in een verhuiskist te gaan. De verhuis zelf zal plaatsvinden voor de zomer. Na de verhuis zullen de zeehonden de plaats van de zeeleeuwen innemen.

 

Bron: VRT nieuws