Filipijns pretpark Enchanted Kingdom bouwt Mack Spinning Coaster

Het Filipijnse pretpark Enchanted Kingdom plaatste onlangs het laatste trackdeel van haar nieuwe achtbaan. Het gaat om een Spinning Coaster, gebouwd door Mack Rides met een custom lay-out. Het is voor het park de eerste nieuwe achtbaan sinds de opening in 1995.

 

Toen het Filipijnse pretpark Enchanted Kingdom voor het eerst de poorten opende in 1995 bood het al meteen twee achtbanen aan. De grootste is een Boomerang Coaster, gebouwd door Vekoma. Deze achtbaan gaat door het leven als Space Shuttle en werd tweedehands aangekocht van het Engelse pretpark West Midland Safari Park, waar de baan van 1985 tot 1991 draaide als Cobra. Voor de jongere bezoekers liet het park door Vekoma ook een familiale achtbaan bouwen die de naam Roller Skater draagt. Dit jaar komt hier dus een derde achtbaan bij.

De naam van de nieuwe achtbaan is momenteel nog niet bekendgemaakt. Maar we weten wel dat het gaat om een Spinning Coaster, gebouwd door het Duitse bedrijf Mack Rides. Met het plaatsen van het laatste trackdeel is de baan ondertussen 17 meter hoog en 384 meter lang. De topsnelheid van de achtbaan zal 59 km/u bedragen.

 

 

Bron: RCDB

Foto: Mack Rides