Lagotronics Projects heeft belangrijke rol in ontwikkeling nieuw Filipijns pretpark

Met 5 projecten is er een belangrijke rol weggelegd voor Lagotronics Projects bij de ontwikkeling van het gloednieuwe 23-hectare grote thema park “Pradera Islands” in de Filipijnen. Immersive Planet, een Spaans ontwerpbureau, is verantwoordelijk voor de gehele master planning en het design van dit nieuwe thema park. Zij hebben Lagotronics Projects opdracht gegeven voor o.a. de ontwikkeling, productie en installatie van een complete media-based dark ride.

 

Dark Ride – Secret of Arayat

De meeslepende dark ride ‘’Secret of Arayat’’ vertelt de Filipijnse mythe van Mount Arayat en het gouden paleis van Sinukan. Lukt het de bezoekers in het doolhof van deze vulkaan wel de edelstenen te vinden? Bezoekers gaan op een meeslepende ontdekkingstocht door een vulkanisch landschap. Scenes met grote video projecties worden afgewisseld met fantastische decor scenes en special effects zoals hot en cold air effecten, lava-effecten, geluidseffecten en animatronics.

Als hoofdaannemer is Lagotronics Projects verantwoordelijk voor de levering van het ride-systeem en alle show equipment, waaronder grote 3D-videoprojecties, meerdere fog screen projecties, LED screens, decoratieve verlichting, audio systeem, SFX en show control. Niet alleen in de rit zelf, maar ook in de wachtrij, het station en de uitgang. De track en voertuigen worden in samenwerking met Metallbau Emmeln geleverd. De voertuigen krijgen een custom design passend bij de storyline van de attractie.

 

VR Coaster – Attack of the Aswang

Bezoekers van ‘’Pradera Islands’’ kunnen ook een ritje maken in een unieke VR Coaster. Zodra bezoekers hun VR brillen opzetten, zitten ze in de Aswayan, een vliegende draak gemaakt van hout en bamboo. Hiermee vliegen ze met hoge snelheid en veel onverwachte wendingen door o.a. een traditioneel Filipijns dorpje, de jungle en een vulkaan.

De achtbaan wordt gemaakt door Preston & Barbieri en Lagotronics Projects gaat samen met VR Coaster alle VR equipment leveren. Lagotronics Projects is verantwoordelijk voor de levering en installatie van alle VR-apparatuur.

 

Sunkid Towers

Naast de dark ride en VR coaster worden er ook maar liefst twee interactieve SunKid Towers geplaatst. Bezoekers proberen door middel van magic wands zoveel mogelijk targets, die mooi verwerkt zitten in het decor, te raken en daarmee de hoogste score te krijgen. Lagotronics Projects levert de interactieve systemen, magic wands, meer dan vijftig targets verspreid over acht decoratie bomen en het score systeem met scoreweergave.

 

Convoy Ride

De laatste interactieve attractie is de Convoy Ride van leverancier Zamperla. De outdoor Convoy Ride is uitgerust met het interactieve systeem van Lagotronics Projects. Als interactief device wordt gebruik gemaakt van een ultramoderne camera waarmee bezoekers zoveel mogelijk (buitenaardse) wezens op de foto proberen te krijgen, om zoveel mogelijk punten te scoren. Ook deze attractie is uitgerust met een score systeem wat de attractie nog spannender maakt.

 

Park Sound System

Lagotronics Projects levert ook het complete sound system voor het park. De achtergrond muziek in alle verschillende zones van het park wordt verzorgd, maar ook de sound effects. Dit alles is vanuit één centraal punt eenvoudig aanstuurbaar. Er kunnen verschillende instellingen worden aangepast, waaronder volume en soundtracks. Aankondigingen kunnen ook gedaan worden in het hele park, of in elke zone afzonderlijk, via een omroepinstallatie. Lagotronics Projects verzorgt ook de geluidsinstallatie voor de fonteinshow en de achtergrondmuziek en geluidseffecten voor het Haunted House.