Foto’s Connyland

Onlangs bezochten Themeparkfreaks Bob en Tristan het Zwitserse pretpark Conny-land. De blikvanger van dit park is ongetwijfeld de achtbaan Cobra. Deze achtbaan van Russische makelij domineert het park en parking. Dit doet ze samen met de zeer speciale kabelbaan Mammut, die je meeneemt voor een verrassende rit. Verder heeft het park een groot aanbod aan kinder- en familiale attracties en een show met zeeleeuwen.

Op een boogscheut verwijderd van de grens met Duitsland vinden we het Zwitserse parkje Conny-Land terug. Dit parkje kent haast de grootte van een postzegel, maar in iedere hoek valt er wel iets te beleven. De blikvanger van het park is ongetwijfeld de achtbaan Cobra. Deze achtbaan strekt zich over de gehele lengte, inclusief de parking, van het park. Het gaat over een shuttle-coaster van de Russische constructeur Pax Company. Een andere attractie die quasi de gehele lengte van deze postzegel opeist is Mammut Tree. Hier worden bezoekers meegenomen in een gondel die erg veel weg heeft van een skilift. De gondel beweegt zich tweemaal doorheen een gigantische artificiële boom die centraal in het park staat. Tijdens de tweede beurt komt de gondel echter tot stilstand in de boom; wat er daarna volgt hoort een geheim te blijven.

Onlangs bezochten Themeparkfreaks Matthieu en Jonathan het Zwitserse parkje Connyland. Dit park gelegen in Lipperswil was voornamelijk bekend om zijn dolfinarium. Maar door een nieuwe wetgeving heeft het park sinds 2013 geen dolfijnen meer. Het meest bekend is dit park onder de pretparkfans omwille van de achtbaan Cobra, een speciale shuttle Coaster, gebouwd door het Russische bedrijf Pax Company.