Bellewaerde verandert opnieuw van naam

Het Belgische pret- en dierenpark Bellewaerde is opnieuw van naam veranderd. De nieuwe naam van het park wordt Bellewaerde Park, net zoals de naam was tussen 1972 en 2013. Reden voor de nieuwe naam is om een duidelijker onderscheid te kunnen maken tussen het pret- en het waterpark.

 

Bellewaerde opende voor het eerst de deuren op 3 juli 1954 onder de naam Toeristisch Centrum Bellewaerde. Het was toen nog een tuin en ornithologisch park (een park voor het bestuderen van volgens). In 1969 wordt een safaripark toegevoegd aan het aanbod en wijzigde de naam van het park naar Safari Bellewaerde.

Amper drie jaar later veranderde de naam opnieuw, ditmaal naar Bellewaerde Park en wordt de leeuw voor het eerst de mascotte van het park. In 1978 worden voor het eerst grote attracties aan het aanbod toegevoegd en in 1992 komt het pretpark in handen van de Walibi Group. Later komt het park in handen van Six Flags en ondertussen is het park eigendom van Compagnie des Alpes.

De naam Bellewaerde Park blijft het grootste deel van de geschiedenis behouden en het is pas in 2014 dat het woordje “Park” geschrapt wordt en de naam wijzigt naar kortweg Bellewaerde. De wijziging in de naam werd doorgevoerd omdat nog maar weinig mensen de volledige naam gebruikten wanneer ze het over het pret- en dierenpark hadden.

Maar in 2019 opende Bellewaerde een waterpark. Het kreeg de weinig originele naam Bellewaerde Aquapark en dit zorgde er voor dat sommige mensen verward waren bij de term Bellewaerde, ging het nu over het pretpark of over het waterpark, of beiden… Om de onduidelijkheid weg te nemen wordt het pret- en dierenpark opnieuw omgedoopt tot Bellewaerde Park waardoor het verschil met Bellewaerde Aquapark duidelijk wordt.

 

Bron: BellewaerdeFun