Walibi Holland vrijgesproken voor kart-ongeluk in 2018

In 2018 gebeurde een vreselijk ongeluk op de kartbaan van Walibi Holland. Een 13-jairg meisje kwam met haar lange haren tussen de draaiende motor terecht met alle gevolgen van dien. Het kwam tot een rechtszaak en daarin heeft de rechtbank geoordeeld dat Walibi Holland niet schuldig is in de zaak.

 

Een 13-jarig meisje geraakte betrokken bij een vreselijk incident toen haar lange haar loskwam tijdens een kartsessie in Walibi Holland. Hierdoor moest het meisje verschillende operaties ondergaan, kreeg ze leerachterstand en angststoornissen. Daarnaast houdt ze verschillende littekens over aan het accident en is er een deel van haar hoofdhuid waar nooit nog haar zal op groeien.

Walibi Holland werd door het Openbaar Ministerie beschuldigd dat de medewerkers van de kartbaan zich niet aan de veiligheidsinstructies hadden gehouden en dat de kart en de kartbaan niet aan de voorschriften voldeden. Maar de rechter sprak het Nederlandse pretpark over de volledige lijn vrij.

Volgens de parkmedewerkers waren immers de haren van het meisje in een dot toen ze vertrok en kwamen de haren los tijdens de rit. De rechtbank in Amsterdam heeft nu geoordeeld dat de Walibi-medewerkers voldoende instructies gaven voor een veilige kartsessie en dat ze genoeg hebben toegezien dat het haar van het meisje goed zat voordat ze vertrok. Daarnaast oordeelde de rechter dat de karts en de kartbaan wel aan alle veiligheidsregels voldeden. Ook werd de kartbaan op regelmatige basis gekeurd.

 

Kartbaan verdwijnt:

Ondanks dat Walibi Holland over de volledige lijn vrijgesproken is, heeft het pretpark toch besloten de kartbaan te gaan afbreken. Volgens pretparkwebsite Looopings.nl zal er op de plaats van de kartbaan een nieuwe attractie gebouwd worden. Het pretpark wil voorlopig enkel kwijt dat er plannen zijn om de locatie te hergebruiken.

 

Bronnen: metronieuws, looopings

Foto: Themeparkfreaks