Vekoma vindt nieuwe eigenaar voor Dive Pretzel Coaster

Themeparkfreaks kan met bijzonder nieuws naar buiten komen want de Dive Pretzel Coaster die al jarenlang op het terrein ligt van de achtbaanbouwer Vekoma in het Nederlandse Vlodrop, is verkocht! De achtbaan zal naar Berjaya Times Square Theme Park verhuizen in de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur.

 

In 2014 startte de Nederlandse fabrikant Vekoma met de productie van de track voor haar gloednieuw model, de Dive Pretzel Coaster. Dit is een achtbaan met een verticale lifthill en meerdere inversies. In 2015 werd de rollercoaster track die geproduceerd werd bij de bedrijfshallen in Tsjechië, naar Vlodrop gehaald, waar de treinen voor de achtbaan gemaakt werden. Daar werd toen gestart met de opbouw van de rollercoaster voor testdoeleinden.

De Dive Pretzel Coaster werd destijds gebouwd voor Great Mall of China, een groot project dat het grootste shoppingcenter ter wereld zou gaan worden. Verschillende jaren werd aan het project gebouwd en ook trackdelen van twee andere rollercoasters kwamen daar aan, maar uiteindelijk zou het shopping center nooit worden afgewerkt en werd in 2017 zelfs gestart met de afbraakwerken.

 

 

Al die tijd hoorden we niets meer over de Dive Pretzel Coaster, maar nu kon Sjaak van Horne vaststellen dat de trackdelen die nog steeds in Vlodrop liggen, opnieuw verplaatst waren richting het testterrein van de fabrikant. Dit toonde aan dat er iets met de achtbaan zal gaan gebeuren.

Bij verder onderzoek zag Sjaak van Horne een papier aan de trackdelen hangen waarbij de naam van het project vermeld staat. Hierop kunnen we zien dat de Dive Pretzel Coaster naar het indoorpretpark Berjaya Times Square Theme Park in Maleisië zal gaan, gelegen in de hoofdstad Kuala Lumpur.

Berjaya Times Square Theme Park is geen onbekend pretpark voor de internationale rollercoaster fanaat. Het is namelijk de thuishaven van de zeer befaamde Supersonic Odyssey, een Multi Inversion Coaster van de Zwitserse fabrikant Intamin Amusement Rides die 3 inversies heeft. Deze indoorachtbaan is 37,8 meter hoog en bereikt een snelheid van 70 km/u. De 799,8 meter lange achtbaan werd geopend in 2003, de constructiewerken namen 3 jaar in beslag. Het is een van de grootste indoorcoasters ter wereld.

 

Bron & foto’s: Sjaak van Horne