Testritten van start op Ice Breaker in SeaWorld Orlando

SeaWorld Orlando is begonnen aan de testritten op hun grote nieuwe achtbaan. Het gaat om een Quattro Launch Coaster gebouwd door Premier Rides en is van het type Sky Rocket. De achtbaan had normaal vorig jaar geopend moeten worden maar de opening werd een jaar uitgesteld vanwege de coronacrisis.

 

In de zomer van 2019 gingen de eerste voorbereidende werken van start voor Ice Breaker, toen was het project nog niet aangekondigd en ook de naam was onbekend. In september van 2019 kwamen de eerste trackdelen aan in het park en werden de eerste footers geplaatst. In november van 2019 gingen de werken de hoogte in en werd het eerste trackdeel geplaatst. Twee weken later werd het hoogste punt bereikt en uiteindelijk werd het laatste trackdeel geplaatst op het einde van februari 2020.

Toen de treinen ook een dag later op de track werden geplaatst, leek het er op dat de achtbaan gewoon in 2020 zou openen zoals gepland. Maar daar stak corona een stokje voor. Uiteindelijk duurde het nog een volledig jaar voordat de eerste testritten zouden plaatsvinden. Deze beelden willen we dan ook graag met jullie delen.

 

Ice Breaker werd gebouwd door de Amerikaanse fabrikant Premier Rides. Tijdens de rit wordt er viermaal gelanceerd over een track van 579,1 meter. Omdat sommige stukken track meerdere malen doorlopen worden is er een lengte van 838,2 meter. De lanceringen zijn zowel voor- en achterwaarts en dit elk tweemaal. Het hoogste punt van Ice Breaker wordt de 28,3 meter hoge Jr. Scorpion Tail die een hellingshoek heeft van 100°. Tijdens de rit is er een 24,4 meter hoge Top Hat en zal er een maximale snelheid van 83,7 km/u bereikt worden.

 

De opbouw van het project kun je hier op de voet volgen.

 

Video: Midway Mayhem