Pakawi Park neemt afscheid van tijger en boegbeeld Paka

Gisteren meldde het Belgische dierenpark Pakawi Park afscheid genomen te hebben van haar tijger Paka. Deze tijger was een van de boegbeelden van het park en zelfs de naam Pakawi Park kwam mede door dit dier. De Paka in Pakawi verwijst namelijk naar hem.

 

Het park vertelt dat de tijger Paka donderdagmiddag plots zeer afwezig leek te zijn en in een hoekje bleef liggen. Iets dat zeker niet het karakter van het dier was. Het park haalde er snel een dierenarts bij, maar die vertelde meteen dat een verdoving in die staat zeer gevaarlijk zou zijn. Met speciale pijltjes werden nog geneesmiddelen toegediend, maar de aandoening bleek zo acuut dat Paka kort nadien overleed.

Men hoopt dat een autopsie en onderzoek van weefsel en bloed de oorzaak aan het licht kan brengen, om zo zeker te zijn dat de andere dieren veilig zijn.

Tijger Awi, het tweede boegbeeld en zodoende ook de Awi uit Pakawi is gelukkig nog kerngezond. Het dier mist haar broer wel, maar het park vertelt dat tijgers met een overlijden veel beter om kunnen gaan dan andere dieren en mensen. In het wild verlaten dieren elkaar namelijk ook, zodoende beseft ze mogelijk zelfs niet dat haar broer dood is. Voor zover ze weet is hij mogelijk gewoon vertrokken. Het park is dan ook niet bang dat het dier eenzaam zou zijn of in de rouw, want tijgers zijn overwegend solitaire dieren. Awi zal sowieso later in haar leven nog de kans krijgen andere tijgers te ontmoeten.

Het is een zoveelste tegenvaller in dit coronajaar voor het park. Gelukkig mochten de deuren opnieuw geopend worden, het park heeft namelijk de bezoekers nodig om in de toekomst nog van betekenis te zijn voor beschermde en bedreigde dierensoorten.

 

Bron en foto: Pakawi Park