Kleine brand in Universal’s Islands of Adventure

In het Amerikaanse themapark Islands of Adventure heeft op 12 februari een kleine brand voor opschudding gezorgd. De brand ontstond nabij de rapid river Popeye & Bluto’s Bilge-Rat Barges, die momenteel gesloten is voor jaarlijks onderhoud. Er raakte niemand gewond en het vuur kon snel geblust worden.

 

In het Universal Orlando resort is vrijdagochtend een kleine brand uitgebroken in het themapark Islands of Adventure. In de vaargeul van de rapid river attractie “Popeye & Bluto’s Bilge-Rat Barges” zagen bezoekers zwarte rook ontstaan en enkele momenten later zelfs enkele vlammen. Gelukkig werd de brand snel opgemerkt door medewerkers en enkele minuten later was deze succesvol gedoofd. De attractie is op dit moment in jaarlijks onderhoud, er vielen dus geen gewonden.

Foto’s ©WDW News Today

 

Het Orlando Fire Departement wist meer te vertellen over de oorzaak van de brand. Een externe pomp werd gebruikt bij het leegpompen van de waterattractie. Een onoplettende arbeider had tijdens het bijvullen van de benzinetank deze per ongeluk laten overlopen. Dit veroorzaakte de kleine brand. Het vuur werd snel opgemerkt en geblust. Wanneer de lokale brandweer arriveerde, was de brand reeds volledig gedoofd. Niemand raakte gewond, ook de arbeider zelf niet.

 

VelociCoaster

De waterattractie Popeye & Bluto’s Bilge-Rat Barges ligt vlak naast de bouwplaats waar momenteel de gloednieuwe Jurassic World-achtbaan VelociCoaster wordt gezet. Deze lanceerachtbaan van de Zwitserse/Liechtensteinse fabrikant Intamin heeft een hoogte van 47,2 meter en behaalt een topsnelheid van 112,7 km/h. De lay-out bevat vier inversies, waaronder een 30,5 meter lange Zero-G Stall (waar inzittenden ettelijke seconden ondersteboven blijven hangen). De bouwwerkzaamheden zijn reeds vergevorderd en testritten vinden bijna dagelijks plaats. De opening is voorzien voor komende zomer.

 

Bron en foto’s: WDW News Today