De winterse neerslag van afgelopen week zorgde ervoor dat de pretparken met een prachtig sneeuwtapijt bedekt werden. Omdat een bezoekje, wegens de gekende omstandigheden, er nog steeds niet in zit, nemen we jullie dan maar meer op een virtuele tour doorheen België, Nederland en Duitsland. In winterse omstandigheden waarin we de parken nauwelijks tot niet zelf kunnen gaan ontdekken.

 

Onze trip beginnen we in het Belgische Bobbejaanland. We zien onder andere Cowboy Town en De Bootvaart.

 


Alvorens naar het noorden de trekken maken we nog een ommetje langs Walibi Belgium. Het park liet een drone over het park vliegen en kwam met prachtige beelden naar buiten.

 

Onze volgende stop is De Efteling. Symbolica werd door de sneeuw nog wat magischer en de deugnieten Max en Moritz zullen hun eerste winter in het park niet snel vergeten. Tot slot lopen we nog snel langs de Sprookjesboom.


 

We zien een bordje richting BillyBird Park Hemelrijk staan en we maken dan ook een snelle tussenstop daar.

Maar ons volgende hoofddoel was eigenlijk Toverland. Het is bizar hoe de sneeuw effect heeft op de themagebieden. Avalon lijkt er bij te winnen terwijl dat Port Laguna vooral een straalblauwe hemel en veel zon nodig heeft om volledig tot zijn recht te komen naar mijn mening.

We steken de Duitse grens over om zo verder naar het noorden te trekken.  De hemel is intussen opgeklaard en we krijgen een wit park te zien onder een blauwe hemel. We zien onder andere de Santa Monica Pier en New York City. Ook zien we enkele plaatjes van het Nickelodeon gebied en de nieuwe achtbaan.

Na ons bezoek in Movie Park Germany kijken we uit naar Kernies Wunderland. Het laat ons meegenieten van een ondergesneeuwd park.

We steken terug de grens met Nederland over. Aangekomen in De Waarbeek staat Postbode Pelle ons al op te wachten om ons een rondleiding door het park te geven.

 

Tijdens onze trip mag een bezoekje aan Avonturenpark Hellendoorn niet ontbreken. Waar we meteen ook een blik kunnen werpen op de vernieuwde Tornado. Die voortaan oranje is geschilderd en door het leven zal gaan als Balagos.

Helaas kunnen we niet al te lang blijven hangen, Slagharen wacht al op ons. Waar de blikvanger Gold Rush in de sneeuw staat.

Het noordelijkste puntje van onze reis is Drouwenerzand. Met een winters zicht op de Piratenboot, De Dierenmolen en de Hunebed8baan.

Hoogtijd voor onze volgende topper op onze virtuele tocht. We keren stillaan terug richting België. Maar een stop in Walibi Holland mag niet ontbreken. Geniet mee met ons van Blast, Speed of Sound, Untamed en Lost Gravity in de sneeuw.

Alvorens terug huiswaarts te keren houden we nog even halt in Duinrell. Waar we kunnen genieten van Falcon en Splash. Helaas op een iets andere manier dan we gewoon zijn.

Het zal niet lang meer duren alvorens de temperaturen terug boven het vriespunt gaan. Als de leveranciers van vaccins ook nog willen meewerken kunnen we binnenkort weer in het echt genieten van al die fantastische parken.