Natuur- en vrijetijdspark Edelwies bouwt maar liefst 2 nieuwe achtbanen!

Het Duitse Edelwies heeft aangekondigd dat het in 2024 niet één, maar twee nieuwe achtbanen zal openen. Eerder had het park aangekondigd dat het zijn eerste achtbaan zou openen in 2024. Edelwies staat momenteel vooral bekend om zijn rodelbaan en dierenpark.

 

Edelwies is gelegen in Neukirchen, een dorp in de Duitse deelstaat Beieren. Het park ligt op 4 kilometer van Rodelbahn St. Englmar. Het parkje biedt verschillende attracties aan zoals een trampolinepark, superschommel, carrousel, meiboomvliegers, tractorbaan, elandenrijbaan, interactieve boottocht en andere attracties en speeltoestellen. In 2015 opende het park de rodelbaan Höllen Coaster, een alpine coaster van de eerste generatie, gebouwd door het Duitse Wiegand. Deze rodelbaan heeft een lengte van 1010 meter.

 

 

Verder is er ook een dierenpark met stokstaartjes, alpaca’s, kangoeroes, nandoes, pampashazen, capibara’s, geiten, konijnen en andere dieren. In het natuurpark kunnen bezoekers zich laten betoveren door de ligging op de heuvel, het stuwmeer en de gerenoveerde Dießenbach. Het bos zelf nodigt uit om te worden ontdekt.

 

Achtbanen:

Edelwies zal in 2024,  naast zijn eerste achtbaan, meteen ook zijn tweede achtbaan openen. De eerste achtbaan wordt Eulenblitz, vrij vertaald “Uilenflits” betekent. Deze zal gebouwd worden door de Duitse fabrikant Zierer en wordt een op maak gemaakte versie gebaseerd op het Force 190-model. De tweede achtbaan wordt Marienkäfer, wat vrij vertaald “Lieveheersbeestje” betekent. De achtbaan krijgt een dubbele helix als lay-out. Het is nog niet bekend welk bedrijf deze achtbaan zal bouwen.

 

Bron: rcdb

Foto: Thomas Enders