Extreme Engineering stelt twee nieuwe attracties voor

Het bedrijf Extreme Engineering uit Penryn gelegen in het Verenigd Koninkrijk ontwikkelde twee nieuwe attractietypes. Deze kregen de namen Surfin Tsunami en Sky Tag. De Surfin Tsunami is ‘s werelds eerste staande surfachtbaan en Sky Tag is een Suspended Dark Ride.

 

Met Surfin Tsunami en Sky Tag heeft Extreme Engineering twee speciale innovaties gepresenteerd. Extreme Engineering laat weten dat beide attracties in 2021 volledig zullen ontwikkeld en gekeurd worden. Het is de bedoeling dat deze gezinsvriendelijk worden met een aantrekkelijke prijs en een hoge capaciteit.

 

Sky Tag

De Sky Tag is een interactieve darkride, gebaseerd op het bekroonde Cloud Coaster concept, dat ook door deze fabrikant gebouwd werd. Een exemplaar hiervan werd bijvoorbeeld gebouwd met Télégraphe in het Canadese pretpark Méga Parc en Eagle Wingspan in het Vietnamese pretpark VinWonders.

De gondels bevinden zich onder een rail en rijden door spannende taferelen. Het bedrijf belooft dat dit een zeer interactief en toch niet duur attractietype wordt, voor minder dan 500.000 euro kan je al een opstelling bemachtigen.

Extreme Engineering ontwikkelde dit attractietype voornamelijk met het oog op kleine parken en entertainment centra. Maar ook in grote pretparken kan dit concept makkelijk een plekje krijgen. Aan de bakjes kan een laserpistool geplaatst worden waardoor het mogelijk is om te gaan schieten op doelen of de andere bakjes. Voor de realisatie hiervan werkt men samen met Phasers by LaserBlast.

 

Surfin Tsunami

De tweede en intensere nieuwigheid is de Surfin Tsunami, ’s werelds eerste surfcoaster. Hier staan ​​de bezoekers op een surfplank, die onder een rail hangt. Wie plaatsneemt op de surfplank wordt vastgehouden door een speciale beugel die ook de rug ondersteunt. Nog een voordeel aan deze beugel is dat deze aangepast kan worden aan bijna elke lichaamsgrote, waardoor er weinig beperkingen zijn.

Het parcours van dit type attractie zal vol scherpe en verrassende bochten, diepe drops en plotse stops zitten. De attractie kan zowel indoor als outdoor gebouwd worden.

 

 

Bron en foto’s: Extreme Engineering, themepark-central